Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν επιταχύνει τον ρυθμό του ψηφιακού μετασχηματισμού τους με βάση την υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής ICT όπως το cloud/edge computing, τα Big Data και το Internet of Things (IoT). Ταυτόχρονα, οι οργανισμοί εξακολουθούν να είναι οι στόχοι κυβερνοεπιθέσεων , οι οποίες είναι από τα σημαντικότερα εμπόδια στην εφαρμογή των προγραμμάτων τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Μια ισχυρή στρατηγική κυβερνοασφάλειας μπορεί να παρέχει μια καλή στάση ασφαλείας έναντι κακόβουλων επιθέσεων που έχουν σχεδιαστεί για πρόσβαση, τροποποίηση, διαγραφή, καταστροφή ή εκβίαση των συστημάτων και ευαίσθητων δεδομένων ενός οργανισμού ή χρήστη. Η κυβερνοασφάλεια είναι επίσης αποφασιστικής σημασίας για την πρόληψη επιθέσεων που στοχεύουν να απενεργοποιήσουν ή να διακόψουν τις λειτουργίες ενός συστήματος ή μιας συσκευής.
Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ο συνδυασμός ανθρώπων, πολιτικών, διαδικασιών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από μια επιχείρηση για την προστασία των περιουσιακών της στοιχείων στον κυβερνοχώρο. Η κυβερνοασφάλεια έχει βελτιστοποιηθεί σε επίπεδα που ορίζουν οι ηγέτες των επιχειρήσεων, εξισορροπώντας τους πόρους που απαιτούνται με τη χρηστικότητα / διαχειρισιμότητα και το μέγεθος της αντιστάθμισης κινδύνου.
Το πεδίο της κυβερνοασφάλειας μπορεί να αναλυθεί σε πολλά διαφορετικές ενότητες, ο συντονισμός των οποίων εντός του οργανισμού είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ενός προγράμματος κυβερνοασφάλειας. Αυτές οι ενότητες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: