DDOS

ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Η ανάγκη για τη διασφάλιση των ψηφιακών επιχειρηματικών υπηρεσιών έναντι διαταραχών στην διαθεσιμότητα, την απόδοση και την ασφάλεια είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.
Η ADAPTIT σε συνεργασία με την NETSCOUT SYSTEMS/Arbor Networks, με πελάτες σε πάνω από 120 χώρες και εξυπηρετώντας πάνω από το 90% των παρόχων υπηρεσιών Tier 1 και το 50% των εταιρειών Fortune 100 παγκοσμίως, κατέχοντας ηγετική θέση τόσο στην αγορά παρακολούθησης απόδοσης δικτύου, όσο και σε αυτήν των διαγνωστικών εργαλείων, των συσκευών και των υπηρεσιών πρόληψης επιθέσεων DDoS, βοηθά σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή.
Η ADAPTIT με συνοδοιπόρο τη NETSCOUT SYSTEMS/Arbor Networks, έχουν παρουσία στην Ελλάδα από το 2012, σε συνεργασία με όλους τους μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (ISPs) της χώρας μας.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

Σήμερα, η τεχνολογία της ADAPTIT/NETSCOUT/Arbor Networks βοηθά στην προστασία της υποδομής των ISPs και των πελατών τους με μια υβριδική λύση πολλαπλών επιπέδων και βέλτιστης πρακτικής που αποτελείται από το Arbor AED για μετριασμό των επιθέσεων στις εγκαταστάσεις των πελατών, τo Arbor Sightline TMS για υπηρεσίες κεντρικού καθαρισμού και το Arbor Cloud για υπερβολική χωρητικότητα σε περιπτώσεις εξαιρετικά μεγάλων ογκομετρικών επιθέσεων.
Η τεχνολογία Arbor αποτελεί το de-facto πρότυπο για τον μετριασμό των DDoS επιθέσεων για τα δίκτυα φορέα. Χάρη στη συνεργασία με την εκτεταμένη πελατειακή της βάση, η Arbor διαχειρίζεται το μεγαλύτερο έργο ορατότητας στο Διαδίκτυο στον κόσμο, το ATLAS, το οποίο επί του παρόντος παρακολουθεί τα στατιστικά στοιχεία από το 1/3 της παγκόσμιας κίνησης παγκοσμίως, παρέχοντας απαράμιλλη εικόνα για τις τάσεις της κίνησης στο Διαδίκτυο και τη φύση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Ενδεικτικά, το 2020, το ATLAS παρατήρησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιθέσεις DDoS, αυξάνοντας σταθερά την συχνότητα. Μέρος του συνόλου των δεδομένων του ATLAS διατίθεται δημόσια στη διεύθυνση https://horizon.netscout.com/.

Το τοπίο των επιθέσεων DDoS εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία COVID-19 δημιούργησε μια ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε και βοήθησε στην ανάπτυξη των επιθέσεων DDoS. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο κόσμος επλήγη από τον μεγαλύτερο αριθμό μηνιαίων επιθέσεων που έχει δει ποτέ η NETSCOUT – 929.000 επιθέσεις DDoS μόνο τον Μάιο του 2020. Όπως φαίνεται από το Active Analysis Threat Level System (ATLAS®), το NETSCOUT Threat Intelligence παρατήρησε 4,83 εκατομμύρια επιθέσεις DDoS κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, αύξηση 15% από το 2019. Ακόμα περισσότερο, η συχνότητα επίθεσης DDoS αυξήθηκε κατά 25% κατά τη διάρκεια των μηνών της καραντίνας από την πανδημία, από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
Εν τω μεταξύ, η μέση διάρκεια επίθεσης έπεσε κατακόρυφα πάνω από 50 τοις εκατό. Γιατί; Όλα γίνονται για τα χρήματα. Οι μικρότερες επιθέσεις καταναλώνουν λιγότερους πόρους για τους επιτιθέμενους και, ακόμα καλύτερα (από την πλευρά τους), περιορίζουν το παράθυρο απόκρισης για τους αμυνόμενους. Οι επιθέσεις ήταν επίσης πιο περίπλοκες, καθώς οι υπερ-μεγέθους 15-διανυσματικές επιθέσεις αυξήθηκαν 2.885 τοις εκατό από το 2017, όταν αυτές οι επιθέσεις θεωρούνταν ως ακραίες. Αυτό προσθέτει μερικούς κακούς υπολογισμούς για τους αμυνόμενους: μικρότερη διάρκεια + αυξημένη πολυπλοκότητα = λιγότερος χρόνος για να ανταποκριθούν, σε επιθέσεις που είναι όλο και πιο δύσκολο να μετριαστούν. Τέτοια σενάρια επισημαίνουν μόνο τον ζωτικό ρόλο της προηγμένης και αυτοματοποιημένης τεχνολογίας DDoS.

Τι επιτυγχάνουμε

Η ADAPTIT ΑΕ με την NETSCOUT SYSTEMS/Arbor Networks παρέχοντας λύσεις στην παρακολούθηση και την προστασία των σύγχρονων δικτύων IP, από την αποκατάσταση της ορατότητας σε περιουσιακά στοιχεία που αναπτύσσονται σε δημόσια σύννεφα από εταιρείες όλων των τύπων και μεγεθών, έως τη διασφάλιση της απόδοσης και της ασφάλειας των δικτύων 5G που αναπτύσσονται από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, διασφαλίζει την αποφυγή οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους οικονομικού χάους, και να θέσει τους πελάτες του παρόχου σε κίνδυνο βλάπτοντας ταυτόχρονα τη φήμη και την αξιοπιστία του.

READY FOR
YOUR NEXT STEP?

ISO 9001

ISO 9001

ISO 14001

ISO 14001

ISO 27001

ISO 27001

Iso37001

ISO 37001

Iso450001

ISO 45001

ΕΚΒΑ01

ΕΚΒΑ